Luchtaanval in Gazastrook door Israëlisch leger

Strijders van Hamas hebben vanochtend opnieuw drie mortieren en een raket afgevuurd op het zuiden van Israël, nadat gisteren een reeks eerdere beschietingen werd gevolgd door een Israëlische luchtaanval op ,,een terrorstische cel'' in de Gazastrook. Daarbij werden twee Hamas-leden gedood. Het oplaaiende geweld bedreigt het fragiele Israëlisch-Palestijnse bestand dat vier maanden geleden werd gesloten. Het Israëlische ministerie van Defensie dreigde vanochtend met een ,,meer agressief'' optreden indien de vijandelijkheden doorgaan. Volgens Hamas werd het geweld gisteren uitgelokt door het doden van een van haar leden in Rafah door het Israëlische leger, in strijd met het bestand. Volgens het leger kwam de man om toen een explosief ontplofte dat hij bij zich droeg.