Hulp van Kok

Wim Kok, prominent lid van oppositiepartij PvdA, schiet het kabinet-Balkenende te hulp bij de strijd voor een `ja' tegen de Europese Grondwet.

Gisteravond was de oud-premier uitvoerig aan het woord in het tv-programma Nova, waarin hij het grondwettelijk verdrag aanprees. Ook kondigde Kok aan nog een radiospotje over de Grondwet te zullen inspreken dat door het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt betaald en waarvoor staatssecretaris Atzo Nicolaï sinds eergisteren ook geld heeft.

Behalve op Wim Kok als actief medestrijder heeft het kabinet volgens Haagse kringen de hoop gevestigd op schrijver Geert Mak, auteur van de bestseller In Europa.

In Frankrijk is het ja-kamp eveneens krachten aan het verzamelen voor de eindsprint. President Jacques Chirac, vandaag op een campagne in het oosten van Frankrijk, krijgt daarin bijstand van de Duitse bondskanselier Gerhard SchRÖder en de Poolse president Alexander Kwaśniewski.