China sluit beperking export van textiel uit

China treft geen maatregelen om zijn export van textiel naar de Verenigde Staten en de Europese Unie te beteugelen. Dat heeft de Chinese minister van Handel, Bo Xilai, vandaag gezegd. Zowel Washington als Brussel is bezorgd over de gevolgen die de explosieve toename van de Chinese textieluitvoer voor Amerikaanse en Europese bedrijven in de sector heeft. De uitlatingen van Bo komen een dag nadat de VS op nog eens vier categorieën kledingstukken uit China beperkingen hadden ingesteld. De EU heeft eerder deze maand de Chinezen gevraagd vrijwillig de export naar Europa in te dammen. De export van Chinees textiel is begin dit jaar omhooggeschoten omdat toen een einde kwam aan een dertigjarige internationale handelsovereenkomst. De jongste ontwikkelingen verhogen de spanningen tussen China en de VS.