Aldus...

Het is de eerste keer in 200 jaar dat we een referendum hebben. Je kunt verwachten dat de laatste veertig jaar van grieven zich nu gaan uiten. Waarschijnlijk komt er een flink nee op 1 juni. (Lousewies van der Laan, Tweede-Kamerlid voor D66, vandaag in de Britse zakenkrant Financial Times.)

Ik wil heel eerlijk zijn en de zaak niet dramatiseren, maar ik wil de Fransen duidelijk zeggen dat een `nee' negatief is voor de Franse en Europese economie. (José Manuel Barroso, voorzitter Europese Commissie, op de Franse radio).

Descartes, keer terug! Het huidige debat in Frankrijk is een ontkenning van de Cartesiaanse rationaliteit. Het arme verdrag wordt zowel door links als rechts met alle mogelijke kwalen overladen. (Denis MacShane, Brits oud-minister voor Europese Zaken, vandaag in het Franse dagblad Le Figaro.)