Liefde van minder dan drie seconden

,,I love you, I love everything about you.'' Universitair docent Tom zit nooit verlegen om woorden als hij een studentje verleiden moet. Maar hij staat ineens met de mond vol tanden als hij eindelijk echt verliefd wordt op een rijpere vrouw. Op dat niveau speelt het scenario van Goldfish Memory zich af. Niet slecht, niet vervelend, maar nergens verrassend. De levens van een heleboel dertigers en een enkele veertiger (de docent) kruisen elkaar in deze tweede film van Liz Gill (de eerste heeft de Nederlandse bioscoop nooit gehaald). Ze zijn homoseksueel, lesbisch, biseksueel, wanhopig, oprecht, leugenachtig, verdrietig en euforisch. De angst om echt verliefd te worden is onder hen gemeengoed, of misschien moet je wel zeggen: de angst om echt te worden afgewezen. Zolang blijven ze zich maar laven aan de korte flirt en het avontuurtje. De titel is ontleend aan de wetenschap dat goudvissen een geheugen van drie seconden hebben en dat dus iedere ontmoeting tussen twee goudvissen er één van onbekenden is.

Goldfish Memory. Regie: Liz Gill. Met: Sean Campion, Flora Montgomery, Fiona O'Shaugnessy, Peter Gaynor, Jean Butler. In: 6 bioscopen.