Kennis vergroten over bedrijfsrisico's

Wat hij zo interessant vindt aan risk management? Daar moet Arjen Ronner (57), sinds kort directeur bij het bedrijfsonderdeel `risico management' van Aon Nederland, even over nadenken. ,,Risk management is een ondergeschoven kindje'', zegt hij ten slotte. ,,Bedrijven analyseren graag hun eigen successen, maar ze staan niet vaak stil bij wat er fout kan gaan.'' En dat er veel fout kan gaan, staat als een paal boven water, zegt Ronner. ,,Aardbevingen, overstromingen, gesjoemel met cijfers – je kunt het zo gek niet bedenken. Elke onderneming moet zich bewust zijn van de consequenties.''

Na zijn studie Econometrie aan de Universiteit van Groningen maakte Ronner dertien jaar lang deel uit van het universitaire wereldje. Eerst als wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit van Groningen, later als buitengewoon hoogleraar schade-actuariaat aan de Vrije Universiteit in Amsterdam – een functie waaraan hij nog altijd een dag per week kwijt is. Van 1984 tot 2001 werkte Ronner voor Philips, waar hij verantwoordelijk was voor de inkoop van verzekeringen en het risicobeleid van het elektronicaconcern. De afgelopen jaren was hij werkzaam bij verzekeraar Zurich. Als directeur bij Aon Risico Management wil Ronner ,,een paar mooie consultancyopdrachten binnenslepen'', zegt hij.

Aon Nederland geeft advies op het gebied van risicomanagement, employee benefits en verzekeringen en maakt deel uit van Aon Corporation, een wereldwijd bedrijf met 500 kantoren in meer dan 120 landen.

Personalia@nrc.nl

    • Danielle Pinedo