India als wereldmacht

,,Kent u het Bollywood Festival?'' vraagt Rutger Koopmans (46). De uitreiking van de Oscars van de Indiase filmindustrie vindt dit jaar in Amsterdam plaats. ,,Het bewijs'', zegt Koopmans, ,,dat de economische groei van India zich ook buiten de eigen landsgrenzen aan het manifesteren is.'' Het gaat goed met India, onderstreept de nieuwe voorzitter van de Nederlands-Indiase Kamer van Koophandel (NICCT), die de economische relaties tussen Nederland en India moet bevorderen. ,,De afgelopen jaren kende India een groeipercentage van 8 procent. Het land ontwikkelt zich in hoog tempo tot een wereldmacht.''

Koopmans is al 23 jaar bankier – de eerste 14 jaar bij Mees & Hope, sinds 1996 bij ING Groep. Bij die laatste bank heeft hij sinds enkele maanden de zakelijke markt onder zijn hoede. Tussen 2000 en 2003 was hij directielid van Nationale Nederlanden. Het uitgebreide netwerk dat hij in al die jaren heeft opgebouwd, zal hem als voorzitter van de Nederlands-Indiase Kamer van Koophandel goed van pas komen, denkt Koopmans.

Personalia@nrc.nl

    • Danielle Pinedo