Dans: vooral vrouwen

Uit het SCP-rapport blijkt dat balletbezoekers een kleine, trouwe groep vormt (4,6 procent van de bevolking) die vooral uit vrouwen bestaat.

Dit vrouwelijk overwicht zou volgens het bureau nog groter zijn als je de groep mannen aftrekt die door hun echtgenote op sleeptouw zijn genomen. Erik Pals (43) hoofd marketing van het Nederlands Danstheater (NDT): ,,Uit eigen onderzoek blijkt dat 66 procent vrouw is. Tja, bij voetbal zal het anders liggen. En bij macramé zal het aandeel vrouw wel op 90 procent liggen. Uit ons onderzoek blijkt verder dat onze bezoekers voor tachtig procent uit hoogopgeleiden bestaat, opvallend vaak allenstaand en/of kinderloos, bovenmodaal en voltijds werkend.

,,Wij richten ons vooral op nieuwe mensen. Die blijken namelijk makkelijk om te turnen te zijn tot trouwe bezoekers. Van onze bezoekers komt 55 procent meer dan vier keer per jaar naar een NDT-voorstelling. We hebben nu in de danswereld een marktaandeel van 23 procent, dus wij klagen niet.''