Minder films op festival Rotterdam

Het International Film Festival Rotterdam zal volgend jaar minder titels vertonen. Dat maakte festivaldirecteur Sandra den Hamer maandag bekend op het filmfestiival van Cannes, waar zij in de jury van de sectie Un Certain Regard zit. Het festival, dat sinds het begin 33 jaar geleden alleen maar groter is geworden, zal het programma met twintig procent verkleine. Volgens Den Hamer kunnen de films die wel vertoond worden alleen dan de aandacht krijgen die ze verdienen. Het festival zal een speciaal programma wijden aan de connectie tussen film en drugs. In Cannes werd ook bekend dat het Maurits Binger Instituut een nieuwe directeur krijgt. Dick Willemsen wordt opgevolgd door Ido Abrams, tot voor kort leider van de Cinemart, de co-productiemarkt van het Rotterdams filmfestival. Het in Amsterdam gevestigde Binger Instituut verzorgt opleidingen scenario schrijven.