Laat jongeren ook meepraten in debat

Niemand heeft er iets aan als 25 verschillende landen elk iets anders roepen. Als het om zaken van oorlog en vrede gaat, wordt er echt niet naar Nederland geluisterd. Maar naar de EU wel! Nederland moet daarom zijn invloed in de EU aanwenden om zijn zegje te kunnen doen. En de Grondwet helpt daarbij.

De meeste studenten en jongeren weten dit inmiddels wél. Europa is allang deel van ons leven en studie. Iedereen studeert tegenwoordig een half jaartje in Rome of een jaar in Berlijn. En elke student houdt als hij/zij weer thuis is, contact via MSN Messenger of Hyves met vrienden in het buitenland. Internationale contacten zijn inmiddels de gewoonste zaak van je leven. Anders dan de vergrijsde, navelstarende babyboomers kijken wij jongeren verder. Wij weten hoe belangrijk Europa is. Laat ons daarom óók meepraten in het debat over de Europese Grondwet. Het is immers vooral onze toekomst!

    • Manon Korthals Amsterdam