Antidopingbureau WADA stelt FIFA ultimatum code

Het mondiale antidopingbureau WADA heeft de wereldvoetbalbond FIFA een ultimatum gesteld de drugscodes aan te passen aan de algemene regels. De FIFA heeft tot zijn congres in september in Marokko de tijd de huidige stituatie te wijzigen. Anders zal de WADA onder meer bij de het International Olympisch Comité (IOC) melding maken van de nalatigheid. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot uitsluiting van de Olympische Spelen. ,,Als de FIFA de situatie in september niet verandert, moeten we actie ondernemen'', zei WADA-voorzitter Dick Pound. ,,We zullen dan aan al onze leden, onder wie het IOC en de regeringen, melden dat de FIFA zich niet aan de regels houdt.'' Pound liet eerder deze maand zijn onvrede over de houding van de FIFA al blijken. De voetbalbond weigert de schorsing van twee jaar voor een op verboden middelen betrapte speler door te voeren. De FIFA hanteert nu een uitsluiting van zes maanden.