Tania Kross:

Vorige week, tijdens het Edison Gala, kreeg Tania Kross opeens haar grote kans op tv. Ze verving Angela Gheorghiu, de ridicule Roemeense prima donna die weigerde te zingen omdat ze te klein op het affiche stond. Onze vrolijke Kross uit Curacao had alleen al daarom enorm succes. Ze zong wat van haar nieuwe cd Corazón en was ook hand in hand met Thomas Hampson hartveroverend.

Corazón, met zonnige liederen in Spaans-Amerikaanse sfeer, zorgt al in de eerste seconde voor de goede stemming. Kross, met haar glasheldere stem, wisselt tussen licht, luchtig, zwoel, wellustig en wat zwaarmoedig, zoals in Guastavino's lied over de roos, die wiegde in de armen van de treurwilg, maar werd meegenomen door een vrolijk meisje, zodat de wilg nu treurt om zijn verloren liefde. En in Granados' lied over het meisje en de nachtegaal horen we het vogeltje kwinkeleren in de strot van Kross.

Corazón

(Philips 00289 4767609)

*****

    • Kasper Jansen