Huub Stapel speelt Willy Brandt bij Nationale Toneel

Het Nationale Toneel brengt komend seizoen een stuk over de val van Willy Brandt, Democraten. Huub Stapel speelt de rol van de West-Duitse bondskanselier wiens politieke loopbaan eindigde door toedoen van zijn vertrouweling, de DDR-spion Günter Guillaume. Het politieke drama speelde zich af in 1974, het stuk van Michael Frayn dateert van 2003. Johan Doesburg regisseert in het najaar de klassieker Phèdre van Racine met Ariane Schluter in de hoofdrol. In het voorjaar regisseert Doesburg de Oresteia. Het stuk wordt in juni 2006 opgevoerd in Griekenland, niet ver van de plaats waar het verhaal over de ondergang van een machtige koningsdynastie zich heeft afgespeeld. De stad Patras, die het Nationale Toneel heeft uitgenodigd, is in 2006 de culturele hoofdstad van Europa.