Gullit heeft toegezegd te spelen voor de Suriprofs

Ruud Gullit maakt deel uit van de selectie van de Suriprofs, die maandag 23 mei in Amsterdam tegen de kampioen van de eerste divisie speelt. Het betreft een liefdadigheidswedstrijd in het Olympisch Stadion.

Volgens voorzitter Stanley Menzo van de Stichting Suriprofs heeft Gullit toegezegd een deel van het duel mee te spelen. Naast Gullit is het ook de bedoeling dat spelers als Nigel de Jong (Ajax), Ryan Babel (Ajax), Mario Melchiot (Birmingham City) en Edgar Davids (Internazionale) meedoen. De laatste zou positief hebben gereageerd op een verzoek van Aron Winter, die met Dean Gorré de Suriprofs coacht.

Andere spelers die hun medewerking hebben toegezegd zijn onder anderen Stefano Seedorf van FC Groningen, Winston Bogarde, Kew Jaliens (AZ), Serginho Greene (RKC), Mark de Vries (Leicester City) en Orlando Engelaar (Racing Genk).

De opbrengst van de wedstrijden gaat traditiegetrouw naar goede doelen in Suriname. Vorig jaar heeft de stichting ruim 100.000 euro gedoneerd aan sociale projecten. De opbrengst van het duel op 23 mei gaat dit keer naar drie voetbalprojecten, waarvan de belangrijkste de renovatie van de sportaccommodatie van SV Leo Victor in Paramaribo is.