Glazer heeft reeds 71,8 pct. belang in Manchester United

De Amerikaanse miljardair Malcolm Glazer verhoogde gisteren zijn belang in Manchester United tot 71,8 procent. De eigenaar van de Tampa Bay Buccaneers heeft 75 procent van de aandelen nodig om de beursgenoteerde voetbalclub te controleren. Red Football, de Britse vennootschap waarmee Glazer United wil overnemen, verduidelijkte gisteren aan de beursautoriteiten dat het 265 miljoen pond (389 miljoen euro) wil lenen om de overname te financieren. Glazer investeert 399 miljoen euro uit eigen middelen en wil nog eens 404 miljoen euro ophalen op de kapitaalmarkt. Glazer biedt de aandeelhouders 300 pence per aandeel, wat United waardeert op een kleine 1,2 miljard euro. Joel Glazer, de zoon van Malcolm die aast op een functie in de directie, verduidelijkte gisteren dat Red Football verder wil met het huidige zakelijke en sportieve management en de spelersgroep wil versterken. Bij de fans en de directie van United is heel wat tegenwerking tegen de overname door de Amerikaan.