Algerino:

Net toen de van oorsprong Algerijnse rapper Algerino uit Breda een punt achter zijn rapcarrière wilde zetten, werd hij door een organisator van freefight-gevechten gevraagd om een album op te nemen voor een van hun gala's. Het is traditie dat de vechtersbazen bij dergelijke gevechten hun entree maken met opzwepende muziek, en daarvoor wilden ze nu eens niet gebruik maken van overbekende hits waar veel geld voor moet worden neergelegd. Zo heeft Algerino ineens een conceptalbum op zijn naam staan vol bombastische krijgersmuziek met Franse en Arabische invloeden en dreigende teksten. Zijn Engels klinkt wat geforceerd, zijn teksten scheuren regelmatig langs de rand van de clichématige gemakzucht, maar de sfeer van de overwinningsroes wordt met strijdbare scratches en samples en fanatieke gastrappers overtuigend neergezet. Wie voor de knock-out gaat, heeft geen tijd voor nuances.

2 Hot 2 Handle

(Knock Out Investments)

***

    • Saul van Stapele