Vier ton subsidie voor toneelstuk van Goethe

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft een bedrag van 400.000 euro ter beschikking gesteld aan het Zeeland Nazomer Festival voor de productie van Torquato Tasso (1789) van Goethe. Dankzij deze unieke subsidie kan de voorstelling op verschillende locaties in Nederland gedurende de zomermaanden gespeeld worden. Het Fonds acht het toneelstuk van groot belang, omdat het gaat over de vaak moeizame positie van de kunstenaar in de samenleving. De regie is in handen van Albert Lubbers. Dramaturg en vertaler Alex Mallems heeft het klassieke drama geschikt gemaakt voor opvoering in de open lucht. Torquato Tasso gaat op 7 augustus in première bij Kasteel Heeswijk en speelt daarna nog meer dan twintig keer, onder meer bij Kasteel Nijenhuis in Heino en het Muiderslot bij Amsterdam.