Rossi wil van twee naar vier wielen

Motorcoureur Valentino Rossi, wereldkampioen in de Moto GP klasse, is van plan om vanaf 2007 plaats te nemen in een Formule 1-bolide. Dat heeft zijn baas bij Yamaha, Davide Brivio, gisteren gezegd in een interview met het Italiaanse dagblad Gazzetta dello Sport. Het contract van de Italiaan Rossi met Yamaha loopt dit jaar af, maar de coureur en Brivio zouden overeenstemming hebben bereikt over een verlenging met één jaar, waarna Rossi volgens Brivio de overstap maakt ,,naar vier wielen''.

Rossi (26) zei dat hij open staat voor een contract bij een renstal in de autosport, maar liet in het midden of hij dan de Formule 1 op het oog heeft. ,,Eind 2006 ben ik een vrij man en als ik aanbiedingen krijg, maak ik een afweging.''

Rossi heeft al eens testwedstrijden in een Formule 1 gereden. In de Italiaanse media is regelmatig gespeculeerd dat de motorcoureur eens de plaats van Michael Schumacher, zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1, zal overnemen bij de renstal van Ferrari. Rossi noemde zijn relatie met Ferrari gisteren ,,vriendschappelijk, ik heb al bij ze gereden, maar er zijn meer teams''. De coureur wordt in Italië veel gevraagd voor reclamecampagnes van grote bedrijven.