Overreden poesje

Ik ging naar school fietsen en zag iets vreselijks. Een poesje rende de straat op en daar is het altijd druk. Er kwamen 2 auto's, een auto kwam de poes nog langs, maar bij de andere auto ging de poes net met zijn kopje onder het wiel. En toen ik er langs fietste zag ik allemaal bloed op de straat liggen. Het kopje zat er nog maar net op. Ik vond het heel erg.

Ons nieuwe plan:

In de straat waar het poesje was overreden is ook een 'hoe hard rijd je' bord, en daarop kun je zien hoe hard je rijdt. Ons plan is nou, om daarin een flitser te doen, omdat ik heel vaak zie dat mensen veel te hard rijden. En dan vinden wij dat die mensen een bon moeten krijgen! En dan gaan ze misschien langzamer rijden zodat het veiliger voor de dieren en de kinderen wordt.

Eigen verkeersplan van Eline Sala, 12 jaar, en Emma Holtmaat, 11 jaar, uit Roermond