Arnhem praat met Aalbers over bieding Gelredome

De gemeente Arnhem gaat praten met de Duet Groep én Karel Aalbers, over de bieding op het stadion Gelredome en de club Vitesse. In totaal zijn vier partijen door de gemeente uitgenodigd. Met de Duet Group bood Aalbers vorige week 24 miljoen euro op het stadion. Voorwaarde is wel dat daarbij ook Vitesse voor 26 miljoen kan worden overgenomen. De investeringsmaatschappij wil bovendien dat oud-voorzitter Aalbers weer de eindverantwoordelijkheid krijgt over stadion en club. Volgens ingewijden is de bieding van de Duet Group het hoogst. Er zou een verschil van negen miljoen (24 tegen 15) tussen de bieding van de andere drie partijen en die van de Duet Group zitten. Maar vooral is het uitgangspunt anders. De Duet Group neemt de hele club over, de andere biedingen gaan enkel over het stadion, dat door de gemeente enige tijd geleden in de aanbieding is gedaan.