Software Microsoft in Philips-apparatuur

Philips gaat software van softwarebedrijf Microsoft gebruiken voor zijn consumentenelektronica. Daarover hebben beide bedrijven gisteren een overeenkomst gesloten. Zo kunnen digitale muziek- en filmbestanden makkelijk van computers met Microsofts besturingssysteem Windows naar de elektronicaproducten van Philips worden overgezet.

Het Nederlandse elektronicaconcern wil chips die de Microsoftprogramma's ondersteunen gebruiken voor onder andere video recorders, draagbare audiospelers, digitale televisies en videotelefoons.

Volgens Philips ondersteunt Microsoft de meeste websites waar muziek en films zijn te downloaden. Het bedrijf wil het zo makkelijker maken voor zijn klanten om gebruik te maken van entertainmet afkomstig van internet. Consumenten kunnen zo mediabestanden van internet en hun computer bekijken of beluisteren op hun Philipsapparatuur.

,,Wij zien dit initiatief als de volgende stap in het realiseren van een `Connected Planet', onze visie van de wereld waarin consumenten overal en altijd toegang hebben tot content'', zegt R. Provoost, voorzitter van Philips' divisie consumentenelektronica. Volgens Philips wordt het steeds belangrijker, nu computers en consumentenelektronica steeds dichter naar elkaar toe groeien.

Philips zal er ook voor zorgen dat zijn communicatiechips Microsoft-software kunnen verwerken. Daarbij gaat het onder meer om programmatuur die de auteursrechten op muziek en film beschermt.