`Seifert krijgt 10 mln'

De topman van Deutsche Börse, Werner Seifert, die afgelopen maandag het hoofd moest buigen voor hedgefunds kan rekenen op een ontslagvergoeding van in totaal 10 miljoen euro. Dat meldt vandaag de Britse zakenkant Financial Times, die zich beroept op bronnen binnen de raad van commissarissen van de beurs.

In die raad, onder voorzitterschap van Rolf Breuer, tevens president-commissaris van Deutsche Bank, zou die maandag in een ,,gespannen'' sfeer over de vergoeding voor Seifert zijn gediscussieerd. Ook Breuer kan trouwens zijn biezen pakken, eind dit jaar. Vorige week zou in Londen de vergoeding zijn besproken met aandeelhouders van de beurs, die zelf een aan de beurs van Frankfurt genoteerde onderneming is. In Londen is het kantoor van zeker een van de aandeelhouders gevestigd, namelijk het hedgefund TCL, die het vertrek van de top van Deutsche Börse hebben geforceerd na de door deze aandeelhouders gewraakte en daarop mislukte overnamepoging van de beurs van Londen.

Verscheidene aandeelhouders – onduidelijk is of dat de hedgefondsen zijn – zouden erop hebben aangedrongen de vergoeding voor Seifert aanzienlijk te beperken. Maar commissarissen zou zijn verteld dat Seifert recht heeft op het bedrag waarvoor hij bij gedwongen ontslag contractueel is aangesteld.