Omzetdaling Blokkerconcern

De meeste winkelketens van detailhandelsconcern Blokker hebben de eerste maanden van 2005, van februari tot en met april, een lagere omzet behaald dan een jaar eerder. Het bedrijf schrijft de omzetdaling toe aan de verminderde bestedingsruimte van de consumenten. Blokker deed de mededeling woensdag bij de presentatie van het jaarresultaat over 2004. Tot de Blokker Holding horen onder meer de winkelketens Blokker, Bart Smit, Leen Bakker, Xenos, Intertoys en Marskramer. Het boekjaar van de onderneming eindigde eind januari. Blokker boekte vorig boekjaar een stijging van de omzet met 4 procent tot 2,4 miljard euro. De nettowinst nam met 15 procent toe tot ruim 121 miljoen euro. Van de winst van het concern komt 9 procent uit buitenlandse winkels. Blokker sprak zich niet uit over de vooruitzichten voor de rest van het jaar.