FOTOGRAFIE

Favoriet fotoboek

Voor de tentoonstelling Marks of Honour. A Striking Library nodigden de uitgevers Markus Schaden en Willem van Zoetendaal veertig kunstenaars en fotografen uit een hulde te brengen aan een favoriet fotoboek. De eerbetonen kunnen bijvoorbeeld de vorm hebben van een nieuwe omslag, of het toevoegen van een nawoord. Zo moet een unieke bibliotheek ontstaan. De persoonlijke odes worden inclusief de originele publicaties – waaronder boeken van Ed van der Elsken, Helmut Newton en de Time/Life Fotoencyclopedie – in oplage van 5 te koop aangeboden. In het FOAM en Galerie Van Zoetendaal zullen medewerkers, met handschoenen, het publiek behulpzaam zijn bij het bezichtigen van de werken. Deelnemende kunstenaars zijn o.a. Martin Parr, Koos Breukel, Julian Germain, Ulay en Bertien van Manen.

11 t/m 15 mei in FOAM, Keizersgracht 609, Amsterdam. 11-21u, za en zo 11-17u. Inl www.foam.nl. 18 t/m 21 mei in Galerie Van Zoetendaal, Keizersgracht 488, Amsterdam. 11-21u. Inl www.vanzoetendaal.nl