Schakelen voor de goede frequentie

Zijn aandachtsveld is breder geworden. Zo omschrijft Wim Koster (39) de grootste verandering in zijn dagelijkse werk. Koster is sinds 1 mei algemeen directeur van KONE Nederland. KONE is een Fins bedrijf dat wereldwijd actief is in het bouwen en verzorgen van roltrappen, liften en automatische deuren. ,,Ik was binnen de directie verantwoordelijk voor nieuwe installaties'', zegt Koster, die nu ook gaat over de resterende onderdelen en de in totaal 950 werknemers in Nederland. Wereldwijd heeft het concern 25.000 employees en een jaarlijkse omzet van 2,9 miljard euro. Koster kwam in 1999 bij KONE en is sinds 2003 lid van de raad van bestuur. ,,De functie is algemener geworden met deze benoeming. Ik ben aan het schakelen om de juiste frequentie te vinden en aan het leren om minder met details bezig te zijn'', aldus Koster, die lachend zegt dat het delegeren hem nog wel wat moeite kost. Koster volgde Peter de Neef op die is toegetreden tot het uivoerende bestuur van KONE Internationaal als Executive vice president. In deze functie is De Neef verantwoordelijk voor de wereldwijde divisie Service.

Personalia@nrc.nl

    • Heleen de Graaf