Granaat gevonden op plein Tbilisi

De Verenigde Staten onderzoeken of gisterochtend een handgranaat naar president Bush is gegooid terwijl hij in Georgië een toespraak hield. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De granaat is gevonden op dertig meter van het podium waarop Bush stond, en is temidden van een tienduizenden enthousiaste toeschouwers gevallen. De granaat ging niet af en werd door een Georgische veiligheidsagent ontdekt. De chef van de Georgische veiligheidsdiensten zei vanochtend dat de granaat, van Sovjet-makelij, niet op scherp stond. ,,Hij had niet kunnen ontploffen.''

De Secret Service, de beveiliging van Bush, heeft tijdens de toespraak niets van het incident gemerkt. Zij werd pas na het vertrek van Bush uit Georgië op de hoogte gebracht. De Secret Service, de federale recherche (FBI) en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoeken het incident, maar een woordvoerder van de Amerikanen zei vanochtend dat president Bush niet in gevaar is geweest.

De Amerikaanse president beëindigde gisteren zijn vijfdaagse Europese reis.