Bloemetjes

Oriëntatietochten door Friesland. We wilden er gaan wonen, maar waar? We reden van dorpje naar dorpje en bewonderden stilte en leegte. Om ons heen uitgestrekte landerijen met paarsige bloemetjes. ,,Wat zijn dat toch?'' vroeg mijn man. Ik wist het niet, als Amsterdamse genoot ik slechts van het naamloze decor.

Bij een kruising zagen we een man in donkerblauwe overall in het veld, compleet met pet en riek. Mijn echtgenoot stopte de auto en ik stapte uit. Voorzichtig op mijn hakken en mijn lange jas om mij heen naderde ik de man: ,,Dag meneer, wat zijn dat toch voor schattige kleine bloemetjes?'' Ik wees achter hem.

Hij schoof zijn pet naar achteren en keek mij lang aan voordat hij zei: ,,Dat benne ierappels.''

Bijdragen van lezers zijn welkom via een formulier op www.nrc.nl/ik

    • Annemarie van Gelder