Aldus...

Het zou toch heel raar zijn als een land dat eeuwenlang ruimte heeft geboden, dat altijd tolerant en gastvrij is geweest, opeens nee tegen Europa zou zeggen? Dat zou ik hoogst merkwaardig vinden.

(Premier Balkenende vandaag in een interview met de GPD-kranten)

Op den duur gaat in Nederland dan het licht uit en dan zetten we ons land op slot. Minister Brinkhorst (Economische Zaken) gisteren in De Telegraaf over een eventuele verwerping door de kiezers van de Europese Grondwet.

Charles de Gaulle zei het al: bij een referendum gaat het over alles behalve over de vraag zelf. (Hans-Gert Poëttering, voorzitter van de christen-democratische fractie in het Europees Parlement gisteren tijdens een persconferentie in Straatsburg).

Het is aan deze regering Europa in haar volle glorie te tonen. Boudewijn Steur, historicus en auteur van `De keuze om te kiezen. Referenda in Nederland' vandaag in Trouw.