Ajax laat onder druk fans logo van club onderzoeken

Ajax laat onderzoeken of het huidige logo van de club kan worden aangepast. Dat gebeurt vooral op aandrang van supporters, die het liefst het oude logo terugwillen. De ledenraad van de Amsterdamse voetbalclub stemde gisteravond in met een voorstel van bestuur en directie om aanpassing van het huidige logo te laten onderzoeken. Dat heeft de club vanochtend bekendgemaakt. De traditionele afbeelding van de held, die volgens de Griekse mythologie vocht gedurende de Trojaanse oorlog, keert nooit meer terug op het shirt van de hedendaagse voetbalhelden. Dat oude logo past niet meer bij het huidige en toekomstige Ajax. Compositie, typografie en indeling zijn in deze tijd niet geschikt, aldus bestuur en directie. Het huidige, inmiddels vijftien jaar oude logo kan bij veel supporters niet rekenen op veel bijval.