Weer twee redacteuren naar Nieuw Amsterdam

Twee redacteuren van de literaire uitgeverij Nijgh & Van Ditmar vertrekken naar Nieuw Amsterdam, de uitgeverij die op 1 april werd opgericht door mediatycoon Derk Sauer. Het gaat om Jasper Henderson en Lolies van Grunsven, die samen met uitgever Vic van de Reijt de kern van uitgeverij Nijgh & Van Ditmar vormden. Henderson en Van Grunsven, die op 1 juli bij Nieuw Amsterdam in dienst treden, zullen het fonds voor Nederlandse en vertaalde fictie van de uitgeverij gaan vormgeven. Financier Derk Sauer verdiende begin dit jaar 143 miljoen euro met de verkoop van zijn uitgeverij Independent Media aan de Finse uitgeefreus Sanoma. Nieuw Amsterdam krijgt steeds meer vorm: eerder al wist ze de uitgever van L.J. Veen aan zich te binden, die auteurs als Mart Smeets en Karel Glastra van Loon meebracht. Ook werden er enkele non-fictie redacteuren van uitgeverij Het Spectrum betrokken.