Topman Fortuna vs. kranten

Topman J. Nuyen van voetbalclub Fortuna Sittard heeft een kort geding aangespannen tegen twee Limburgse kranten. Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad hebben volgens het lid van de raad van commissarissen onterecht gemeld dat de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) een onderzoek naar hem is begonnen.

Nuyens advocaat R. Wagemans zegt schriftelijke verklaringen te hebben van de FIOD en het Openbaar Ministerie waarin het bestaan van een onderzoek wordt weersproken. Nuyen eist rectificaties, publieke excuses en van elk van de kranten een schadevergoeding van 10.000 euro.

De hoofdredacties van beide kranten zien geen reden terug te komen op het bericht. Het kort geding dient vrijdag in Maastricht.

De club heeft zo zijn eigen problemen. Fortuna kampt met een schuld van 24,5 miljoen euro. Pas wanneer er een regeling met de belastingen is getroffen, zijn geldschieters bereid te helpen met sanering. De spelers van Fortuna Sittard ontvangen al tweeënhalve maand geen salaris. Dat maakt ze tot schuldeisers van de eerstedivisieclub. De selectie wil echter niet het faillissement van de club aanvragen. Dat zou vooral de supporters treffen. Een afvaardiging van de spelersvakbond VVCS bezocht gisteren de club en sprak er met zowel selectie als bestuurders. De bond heeft de voetballers de mogelijkheden voorgehouden. Naast faillissement aanvragen, kunnen spelers met een doorlopend contract opstappen. Ze kunnen ontslag op staande voet nemen. De spelers beraden zich nog, in een later stadium is er weer contact met de VVCS.