PSV-supporters troosten hun helden

Nog lang niet bijgekomen van de enorme teleurstelling over de schlemielige uitschakeling in de Champions League begon PSV gistermiddag aanvankelijk wat geforceerd aan het uitgestelde kampioensfeestje. Eenmaal getroost door massale adhesiebetuigingen van het thuispubliek tijdens het duel met De Graafschap (4-1) beleefde de ploeg echter alsnog een prachtige dag. Eindhoven is trots op PSV. En dat liet het weten ook.

De spelers en technische staf van Ajax hebben ze al eventjes niet meer, de rode stropdassen met daarop een witte nummer 1. De supporters van PSV wel. Al voor het uitzinnige kampioensfeest lieten ze de concurrent uit de hoofdstad fijntjes weten welke club momenteel het Nederlandse voetbal regeert.

Met nu al een voorsprong van twaalf punten op Ajax, negentien punten op AZ en maar liefst 24 punten op Feyenoord is PSV voor de achttiende keer kampioen van Nederland. Zo'n zeventigduizend mensen vierden samen met de technische staf en de selectie van de Eindhovenaren het succesvolste seizoen sinds 1988. PSV kan op 29 mei naast de titel ook de nationale beker veroveren in de finale tegen Willem II.

Het publiek en een groot aantal spelers van PSV probeerden Mark van Bommel te verleiden bij de club te blijven. De aanvoerder, die naar verwachting transfervrij naar Barcelona vertrekt, beloofde de toeschouwers wel ooit nog terug te keren bij PSV.

Van Bommel had overigens bijna de wedstrijd van PSV tegen De Graafschap gemist. Op weg van Limburg naar Eindhoven raakte hij verstrikt in de verkeerschaos bij Margraten, dat de Amerikaanse president George Bush op bezoek had. Van Bommel koos voor een sluipweggetje maar stuitte op gewapende militairen. Een speciaal politie-escorte leidde de captain van PSV alsnog richting Eindhoven, waar hij samen met zijn collega's de titel vierde.