Hectisch weekeinde voor Sparta

Bij de dood van het hoofd jeugdopleidingen vallen de sportieve problemen van Sparta in het niet.

Eerstedivisionist Sparta heeft een donker weekeinde achter de rug. Vrijdagavond verloor de kampioenskandidaat bij Fortuna (3-0), waardoor concurrent Heracles een voorsprong heeft van drie punten. Een dag later vergaderde de clubleiding over de positie van trainer Mike Snoei. De oefenmeester werd na beraad gevraagd terug te treden en weigerde. Assistent-trainer Alfons Groenendijk en de spelersgroep steunden Snoei. Op het moment dat de betrokkenen opnieuw om de tafel wilden, kwam het nieuws binnen dat Rob Kiebert, hoofd jeugdopleidingen van Sparta, bij een auto-ongeluk was omgekomen. De trainer van Jong Sparta was komend seizoen een rol toebedacht in de technische staf van het eerste elftal. Ook werd bekend dat een van de trouwe supporters zwaar gewond was geraakt op de terugweg vanuit Sittard. Hij raakte onder het wiel van een bus en moest zijn voet laten amputeren.

Hoe heeft u het afgelopen weekeinde meegemaakt?

Peter Bonthuis, algemeen directeur Sparta: ,,In een roes, als ik het zo kan uitdrukken. Het waren gitzwarte dagen. Ik ben gisteren bij de familie van Rob Kiebert geweest en kom nu net uit het ziekenhuis van onze vaste supporter Vincent. Door al die emoties zou je bijna vergeten dat je nog steeds in de race voor het kampioenschap bent. Vrijdag spelen we tegen de directe concurrent Heracles. Die wedstrijd leefde ontzettend, maar bij mij is dat inmiddels even wat minder.''

Hoe pakt Sparta sportief gezien nu de draad op?

,,Snoei dacht na Fortuna dat hij het kon redden, maar wij twijfelden. Uiteindelijk hebben de spelers hun vertrouwen uitgesproken in Snoei. Door alle ontwikkelingen veranderde de zaak op zich niet, maar was het verstandig zo snel mogelijk tot een besluit te komen. De spelers hebben gezegd dat het kampioenschap hun verantwoordelijkheid is. Vandaag gaat een aantal jongens langs bij de supporter in het ziekenhuis. Hij is zijn voet kwijt maar wil niks liever dan het kampioenschap voor Sparta. Dat moet wel motiveren, denk ik.''

Hoe kijkt u vooruit naar de laatste wedstrijd tegen Go Ahead Eagles?

,,Het is natuurlijk een pikante wedstrijd. Mike Snoei is de nieuwe trainer in Deventer, maar dat moet geen probleem zijn voor hem. Daarnaast is er natuurlijk de arbitragezaak van Rachid Bouaouzan, wegens zijn overtreding op Niels Kokmeijer. Ik hoop dat beide ploegen het incident achter zich laten.''