Clem Snide

Eef Barzelay schreef de meeste liedjes op de cd van Clem Snide in een periode waarin enkele dierbaren overleden, het geld op was, en er ook nog eens verhuisd moest worden, waarschuwt de platenmaatschappij. Had de luisteraar daar zelf niet achter kunnen komen? Nee. Er wordt hier en daar diepgang gesuggereerd, zoals in Made For TV Movie, over Lucille Ball, wier Cubaanse echtgenoot haar sloeg like she was a conga drum. Maar het blijft bij zo'n aardige vondst. De titels beloven meer dan de liedjes leveren. Jews For Jesus Blues komt niet verder dan de verzuchting `now that I've found/ I miss being lost', en een veelbelovend nummer als The Sound Of German Hip Hop meldt daarover nauwelijks meer dan `a great unholy clatter/ filling me with dread'. Daar staan wat aardige, vrolijke liedjes tegenover, zoals het aardse Fill Me With Your Light, het dromerige Tiny European Cars en Weird.

End Of Love. FargoRecords 156

    • Bart Jippes