Barcelona na nieuwe zege dicht bij titel

De zeventiende Spaanse voetbaltitel kan Barcelona nauwelijks meer ontgaan. De koploper van de Primera Division won gisteravond de lastige uitwedstrijd bij Valencia.

Barcelona won met 2-0 door treffers van de sterren Ronaldinho en Eto'o, waardoor het gat met nummer twee Real Madrid weer op zes punten kwam. In Spanje staan nog drie competitierondes op het programma.

Barcelona kan volgende week de titel al binnenhalen. Winst bij Levante is voldoende, omdat in het geval dat twee ploegen gelijk eindigen in Spanje de resultaten van de onderlinge duels doorslaggevend zijn. En die twee duels vallen in het voordeel van de Catalanen uit.

Tegen de kampioen van vorig seizoen had Barcelona de zege eigenlijk al na een half uur binnen. In de 28ste en 30ste minuut troffen Ronaldinho en Eto'o doel. De eerste schoot van afstand raak, bij de tweede treffer reageerde de Kameroener goed op een pass van Ronaldinho om vervolgens de bal koelbloedig in het doel te deponeren.

Uitgerekend in het San Siro-stadion van Milaan heeft Juventus gisteren een grote stap gezet voor het veroveren van de landstitel. De Turijnse voetbalclub, al 27 keer kampioen van Italië, versloeg rivaal AC Milan met 1-0 en nam daarmee drie punten voorsprong. Nog drie duels zijn er te gaan in de Serie A. De beslissende treffer viel in de 28ste minuut en werd gemaakt door de Franse international Trezeguet.

AC Milan, de bedwinger van PSV, moet nu hopen op een misstap van Juventus, wil de Milanese formatie nog kampioen van Italië worden. Indien beide ploegen na 38 duels op gelijke hoogte staan, zullen AC Milan en Juventus in twee beslissingswedstrijden bepalen wie zich landskampioen mag noemen.

Olympique Lyon is gisteravond voor de vierde keer op rij kampioen van Frankrijk geworden. De club versloeg voor eigen publiek het laaggeplaatste Ajaccio met 2-1. Daardoor is Lyon drie wedstrijden voor het einde niet meer in te halen door de concurrentie. Nummer twee Lille staat op elf punten. In Frankrijk is het alleen Olympique Marseille en St. Etienne in het verleden gelukt vier keer achtereen de titel te veroveren.