ADO Den Haag en NEC blijven in eredivisie

Twee speelronden voor het einde van de competitie is de eredivisie weer enkele beslissingen rijker. ADO Den Haag en NEC handhaafden zich gisteren door zeges op respectievelijk de topclubs AZ (2-1) en Feyenoord (2-0). Ajax kreeg door de nederlaag van AZ zekerheid over deelname aan de voorronde van de Champions League.

Door de nederlaag tegen de feestvierende landskampioen PSV (4-1) zag De Graafschap onderin plotseling FC Den Bosch naast zich komen. De Bosschenaren verrasten met een zege op het in 2005 nog ongeslagen FC Twente. De twee clubs maken uit wie rechtstreeks degradeert. FC Den Bosch speelt nog uit tegen RKC Waalijk en op de slotdag thuis tegen FC Utrecht. De Graafschap gaat uit naar NEC en ontvangt in de slotronde Vitesse. Op dit moment heeft De Graafschap een beter doelsaldo.

Naast de rechtstreekse degradant moet ook de laatste deelnemer aan het UEFA-Cuptoernooi nog bekend worden. Heerenveen verspeelde twee belangrijke punten tegen bekerfinalist Willem II (2-2), waardoor Vitesse met drie late punten tegen FC Utrecht nog maar drie punten achterstaat. Schaars bezorgde Vitesse in de slotminuut de belangrijke overwinning.

Mike Snoei maakt het seizoen af als hoofdtrainer van Sparta. Dat is de uitkomst van het crisisberaad zaterdag op het Kasteel.

De positie van Snoei stond ter discussie na de slechte resultaten in de afgelopen wedstrijden. Omdat Sparta nog speelt om rechtstreekse promotie, besloten clubleiding en sponsors uiteindelijk het vertrouwen in Snoei en de selectie uit te spreken. Dat ging echter niet van harte. Tijdens de besprekingen kwam het bericht dat hoofd opleidingen Rob Kiebert zaterdagmorgen was omgekomen door een auto-ongeluk.