Vrouwen en hun mémoires

LICHAAM – Het fitnessprogramma van Jane Fonda, uit 1982, heeft volgens de actrice zelf veel betekend voor vrouwen. ,,Niet eens zozeer als het gaat om hoe ze eruitzien, maar vooral in termen van psychologische empowerment'', zei ze. ,,Het is alsof het in de spieren begon, en uiteindelijk in het hart terechtkwam.'' Jane Fonda (67) is momenteel op tournee om haar autobiografie My Life So Far te promoten. Daarna krijgt ze een kunstheup. Ze wil niet zeggen of het de linker of de rechter is, maar wel dat ze zich erop verheugt. Haar nieuwste film, Monster-in-Law, waarin ze de vreselijke schoonmoeder van Jennifer Lopez speelt, gaat deze maand uit in de Verenigde Staten.

GEEST – Ook collega-actrice Goldie Hawn (59) heeft haar mémoires geschreven. A Lotus Grows in the Mud is maandag uitgekomen. Het boek gaat niet alleen over haarzelf, zegt ze, maar over belangrijke thema's in ieders leven: geboorte en dood, relaties met familieleden, succes, macht, religie. De titel komt voort uit een ontmoeting die ze had met een Tibetaanse monnik. Goldie Hawn werkt tegenwoordig voor de Bright Light Foundation, een boeddhistische organisatie die onder meer kinderen vreedzame manieren leert om ruzies bij te leggen.

AFSCHEID – Zangeres Cher (58) heeft haar mémoires nog niet geschreven, maar daar krijgt ze binnenkort wel de tijd voor. Vorige week zaterdag gaf ze haar afscheidsconcert in Hollywood. Ze zong onder andere, gekleed in een string, U2's I still haven't found what I'm looking for.

Cher beloofde dat ze nu echt niet meer terugkomt: ,,Ik ben bijna 80.''

SPROOKJE – Cameron Diaz is nog druk informatie aan het verzamelen voor haar ooit te schrijven autobiografie. Dit weekend trouwt ze met haar vriend Justin Timberlake in Nice, Zuid-Frankrijk, zo gaat het gerucht. Ze gaan ook samen in het derde deel van de animatiefilm Shrek spelen, althans qua stem.