Populism

Internationale tentoonstelling met werk van veertig kunstenaars die met hun video`s, films, schilderijen en installaties reageren op het thema `populisme'. Het project vindt gelijktijdig in vier Europese steden plaats: in Amsterdam, Vilnius, Oslo en Frankfurt.

,,Populism is een rijke, afwisselende tentoonstelling die veel meer te bieden heeft dan je in een dag kunt behappen. Het is bovendien een zeer actuele tentoonstelling, die aansluit bij tendensen die ook al op de laatste Documenta, Manifesta en Biennale van Venetië zichtbaar werden. Namelijk dat kunstenaars zich steeds vaker een semi-journalistieke rol aanmeten en werken maken met een documentair karakter.''

Sandra Smallenburg, 6 mei 2005

T/m 28/8 in Stedelijk Museum CS, Oosterdokskade 5, Amsterdam. Dag. 10-18u. Inl: 020-5732911