Peter Pan Speedrock:

Voor nuances hoef je niet bij Peter Pan Speedrock aan te komen, zou je zeggen. Het Eindhovense trio maakt al jaren menig podium in binnen- en buitenland onveilig met een moddervette opvatting van rock'n'roll: lomp in de goede zin van het woord. De lessen van Motörhead en AC/DC zijn welbesteed aan deze oprechte rockers, maar op de plaat kwam het allemaal nog net niet goed genoeg tot zijn recht. Tot de Zweedse producer Thomas Skogsberg (van stijlgenoten Gluecifer, Hellacopter en death-metal-band Entombed) in het spel kwam. En dan blijkt dat het in de zoektocht naar het ultieme rocknummer, en hoe je dat vastlegt, toch om de kleinigheden gaat. Daarom klinkt de boel nu vetter dan ooit, terwijl Skogsberg eindelijk de spontaniteit die live van de drumroffels en gitaarriffs druipt wist te vangen. Dat de teksten al net zo om clichés draaien als de muziek is bij een band als Peter Pan Speedrock geen enkel bezwaar, integendeel: we zouden niet anders willen.

Spread Eagle

(Suburban)****

    • Jacob Haagsma