Paul Allen steekt 1,2 miljard euro in Bangladesh

Paul Allen, medeoprichter van het Amerikaanse softwareconcern Microsoft, besteedt 1,6 miljard dollar (1,2 miljard euro) aan investeringen in Bangladesh. Het geld is bestemd voor de bouw van elektriciteitscentrales en kunstmestfabrieken. De overheidsinstantie voor investeringen van Bangladesh meldde gisteren dat er een voorlopige overeenkomst is gesloten. De dollars lopen via Global Vulcan Energy International, onderdeel van Vulcan Capital, de investeringsmaatschappij van de miljardair. Allen staat met een vermogen van 21 miljard dollar op de zevende plaats van de ranglijst van allerrijksten die het Amerikaanse blad Forbes jaarlijks samenstelt. Van het totale investeringsbedrag wordt 900 miljoen dollar besteed aan de bouw van enkele gasgestookte centrales met bij elkaar een vermogen van 1.800 megawatt. De investering van Allen is de op een na grootste tot nu toe in Bangladesh.