Klacht Morgan Stanley

Een advocatenkantoor uit de Amerikaanse staat Florida heeft eergisteren aangekondigd een rechtsprocedure aan te spannen tegen de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley.

Het kantoor Darren C. Blum heeft laten weten een schadevergoeding van 100 miljoen dollar (77 miljoen euro) te eisen vanwege verkeerde adviezen over aankoop van aandelen.

Het advocatenkantoor meent dat Morgan Stanley er niet in is geslaagd om ontevreden klanten volledig in te lichten over klachten. De zogenoemde class-action komt kort nadat Morgan Stanley heeft erkend dat er geluidsbanden zijn gevonden die erop kunnen duiden dat eisers gelijk hebben met hun klachten over verkeerde aandelenonderzoek en adviezen van medewerkers van de Amerikaanse zakenbank.

Aan de class-action doen volgens het advocatenkantoor nu nog enkele tientallen (ex-)klanten van Morgan Stanley mee, maar Blum zei dat het aantal mensen dat zich zal aansluiten kan oplopen tot duizend. Een woordvoerster van Morgan Stanley liet weten dat ze de aanklacht erg mager vindt. Ze verwacht dat de zaak uiteindelijk met een sisser zal aflopen.