Fortuyn herdacht door 250 mensen

In Rotterdam hebben ongeveer 250 mensen de drie jaar geleden vermoorde politicus Pim Fortuyn herdacht bij zijn standbeeld in de binnenstad. Zij hebben bloemen gelegd en een minuut stilte in acht genomen op het tijdstip dat Fortuyn in 2002 in het Hilversumse Mediapark werd neergeschoten. Eerder maakten ongeveer 150 mensen een stille tocht van Fortuyns voormalige woning Palazzo di Pietro naar zijn standbeeld. Ook bij dit huis werden bloemen gelegd. In de tocht liepen veel mensen met Nederlandse vlaggetjes, veel jongeren en ook enkele allochtonen mee. Bij de bijeenkomst bij het standbeeld had een aantal aanhangers zich getooid met attributen die de aanbeden leider van de LPF tot zijn handelsmerk maakte: sigaren en uitbundige stropdassen. Er waren Tweede-Kamerleden van de LPF aanwezig en ook politici van deze partij uit Rotterdam. Gisterochtend waren ongeveer vijftig mensen aanwezig bij de herdenking op het Media Park in Hilversum.