Podfather Curry krijgt radioshow

Oud MTV-VJ Adam Curry krijgt in de VS zijn eigen radioprogramma. Vanaf volgende week zal hij elke werkdag vier uur lang een show presenteren over podcasts: huis-tuin-en-keuken radioshows in mp3-formaat die vanaf het internet te downloaden zijn.

Podcasts worden beschouwd als de audioversie van de weblog. Amateurs met een microfoon en opneemapparaat kunnen via podcasting hun eigen radioshow op internet beginnen. Luisteraars kunnen de podcasts met hun mp3-speler beluisteren wanneer ze willen.

Adam Curry's Podshow zal worden uitgezonden op radiozender Sirius Sattelite Radio. Die is niet in Nederland te ontvangen. Curry gaat voor zijn show fragmenten selecteren uit de duizenden amateurpodcasts die op internet te vinden zijn. Curry, die in de Amerikaanse krant de New York Times de podfather wordt genoemd, geldt wereldwijd als degene die podcasting groot heeft gemaakt. Met de door hem ontwikkelde software iPodder kunnen luisteraars automatisch podcasts naar hun mp3-speler downloaden. Zo kun je ook een `abonnement' nemen op een bepaalde show: wanneer er een nieuwe aflevering op het web verschijnt, krijg je die automatisch op je mp3-speler. Het woord podcasting is afgeleid van de iPod, de populaire mp3-speler van fabrikant Apple.

Curry's eigen dagelijkse podcast de Daily Source Code wordt volgens hem door zo'n 80.000 luisteraars gedownload. Zijn nieuwe radioshow zal Curry presenteren vanuit Londen, waar hij woont.