Pas verschenen: Non fictie

Tom Reiss: Een reiziger uit de Oriënt. Vertaald uit het Engels door Tinke Davids. De Bezige Bij, 422 blz. €29,90

Vertaling van The Orientalist, biografie van de schrijver Kurban Said, auteur van de moderne klassieker Ali en Nino. Het is het werk van Lev Nussimbaum, een joodse jongen die zich voordeed als moslimprins.

John Cornwell: Johannes Paulus II. De nadagen van de paus. Vertaald uit het Engels door Frans van Delft. Balans, 319 blz. €19,50

Journalist John Cornwell beschrijft de laatste jaren van Johannes Paulus II. `Cornwell heeft een boek geschreven dat boordelvol incidenten en maatregelen van paus en curie staat: de rol van de vrouw, het ambt, het celibaat, het gebruik van condooms [..]' (Willebrord Nieuwenhuis, Boeken, 08.04.05)

P.J. Buijnsters en Leontine Buijnsters-Smets: Papertoys.Speelprenten en papieren speelgoed in Nederland (1640-1920). Waanders, 416 blz. €59,95

Na de geschiedenis van het Nederlandse kinderboek, nu een grondige, geïllustreerde studie van vooral papieren gezelschapsspelen uit Nederlandse collecties, zoals het `Loterijspel', `De Weg des Levens' en `Het Vaderlandsch Werp-Spel.