Van de zuivel naar de planten

De Boskoopse veiling heeft een nieuwe directeur: Henk Flipsen (39). De landbouweconoom is al jaren werkzaam in de agrarische sector: eerst bij Wessanen mengvoeders, later bij de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie en vanaf 1999 als directeur van zuivelcoöperatie Amalthea in Tilburg. Waarom is Flipsen overgestapt naar de groensector? ,,Bomen en planten hebben een goed economisch perspectief. Bovendien is deze sector maatschappelijk geaccepteerd: in het kleine Nederland kunnen planten duurzaam èn efficiënt worden geteeld, terwijl dat voor de veehouderij wat complexer ligt. En dat werkt prettig.'' De Boskoopse veiling, met driehonderd leden en een jaaromzet van enkele tientallen miljoenen euro's, wil meer samenwerken met de grotere veilingen in Naaldwijk en Aalsmeer. Ook streeft Flipsen naar minder kosten en meer omzet. ,,Dat zal beter lukken als de veiling in 2006 verhuist en we verder kunnen automatiseren.''

Personalia@nrc.nl

    • Friederike de Raat