FOTOGRAFIE

Marokko Nederland

Historische foto's van Marokko en actuele foto's, waarin kunstenaars hun visie geven op de Marokkaans-Nederlandse samenleving vormen samen de tentoonstelling Marokko Nederland, toen en nu in het Exposorium van de Vrije Universiteit. Een reeks Marokkaanse familiealbums geeft een beeld van Marokko in de eerste zestig jaar van de vorige eeuw. Het is een terugblik naar het land van herkomst van de eerste generatie Marokkaanse Nederlanders en voor hen zijn de foto's in deze albums waarschijnlijk een feest van herkenning. Van de Marokkaanse fotografe Ymane Fakhir wordt de serie Marokkaans huwelijk getoond die een uiterst kritisch beeld geeft van het hedendaagse huwelijk in Marokko, als een etalage van hypocrisie. Verder zijn er foto's te zien van Abdellatif Benfaidoul (1974) Said Mahrouf (1973) en Lidwien van de Ven. (1963).

Exposorium Vrije Universiteit Amsterdam, hoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105, Amsterdam. Ma t/m vr 9-22u30. za 9-15u30. Inl 020 5985648 & www.vu.nl/exposorium. 29 april t/m 25 juni.