Bouwer gaat advieswereld in

Pieter Koolen (49), nu nog directeur van bouwbedrijf BAM Civiel in Gouda, gaat de advieswereld in. Op 1 juni wordt hij directeur van advies- en ingenieursbureau Tebodin in Den Haag, eveneens een onderdeel van de BAM-familie. Koolen zit al sinds 1996 bij Bam Civiel. ,,En dan is het wel leuk om eens wat anders te gaan doen.'' En anders wordt het zeker: leidt Koolen nu een uitvoerend bedrijf dat betrokken was bij grote infrastructurele projecten als de HSL, de Betuwelijn en de stormvloedkering bij Rotterdam, straks gaat hij de klanten van het wereldwijd opererende Tebodin vooral van advies dienen. Onder meer in Oost-Europa, waar Tebodin sterk groeit. Welke taak Koolen in de driekoppige directie krijgt, weet hij nog niet. ,,Daar moet ik het nog even met de collega's over hebben.''

Personalia@nrc.nl

    • Friederike de Raat