Trainer Adriaanse: `Kromkamp mag niet voetballen'

Trainer Co Adriaanse en de medische staf van AZ zijn unaniem van mening dat Jan Kromkamp donderdag niet kan meespelen in het UEFA-Cupduel tegen Sporting Portugal. De rechtsback had gezegd dat hij geen last meer had van zijn enkel en daarom fit genoeg is voor de wedstrijd in de halve finale. Adriaanse, gisteren op een persconferentie in de Alkmaarder Hout: ,,Hij moet geopereerd worden. Hij bepaalt niet of hij wel of niet meedoet. Het is begrijpelijk dat hij wil voetballen als hij geen pijn meer voelt. Maar hij neemt dan een groot risico. Onze medische staf is niet tot nieuwe inzichten gekomen.'' Adriaanse beraadt zich nog over de vervanging van verdedigende middenvelder Olaf Lindenbergh. Hij is net als Michael Buskermolen geschorst. Diens positie kan worden opgevuld door Barry Opdam. AZ moet tegen Sporting een 2-1 achterstand goedmaken en mist in elk geval het zwaar geblesseerde duo Joris Mathijsen-Martijn Meerdink. Doelman Henk Timmer (hamstrings), Kew Jaliens (achillespees), en Robin Nelisse (bovenbeen) raakten in het competitieduel met FC Groningen licht geblesseerd. De verwachting is dat ze donderdag kunnen spelen.