Sensatie Heister in China

Danny Heister heeft gisteren in Shanghai bij de WK tafeltennis voor een sensatie gezorgd door olympisch kampioen Ryu Seung Min te verslaan. De 33-jarige speler was in de tweede ronde met 4-3 te sterk voor de Zuid-Koreaan. De gamestanden waren 11-7, 12-10, 10-12, 12-10, 11-13, 8-11 en 11-4. In de derde ronde speelt Heister later vandaag tegen de Chinees Hao Shuai.

Heisters zege werd in het mekka van de pingpongsport gadegeslagen door negenduizend Chinezen. Na de partij verzamelden zich tientallen journalisten rondom de Nederlander en werd hij door honderden handtekeningenjagers bij de uitgang opgewacht.

,,Dit is mijn mooiste zege'', sprak Heister tot de internationale pers. ,,De olympisch kampioen op een WK verslaan is gigantisch. Ik heb met veel variatie gespeeld, had niets te verliezen'', zei de linkshandige speler.

Heister zorgde gisteren ook in het dubbelspel voor een verrassing door met Trinko Keen de Europese kampioenen Werner Schlager en Karl Jindrak uit Oostenrijk te verslaan. Vanmorgen verloren de Nederlanders in de achtste finales van de Taiwanezen Chiang Peng-Lung en Chuan Chih-Yuan. In het enkelspel verloor Keen vanmorgen in de achtste finales van Li Ching uit Hongkong met 4-3. De Nederlander verspeelde een 3-0 voorsprong in games.