Opnieuw flirt van Aalbers met Vitesse

Karel Aalbers onderneemt een nieuwe poging om terug te keren bij Vitesse. De Britse investeringsmaatschappij Duet Group heeft bij de gemeente Arnhem een bod gedaan op het stadion Gelredome. De Duet Group stelt volgens Aalbers als voorwaarde dat ze ook Vitesse kan overnemen en dat hij de leiding over stadion en club krijgt. Aalbers werd vijf jaar geleden gedwongen af te treden bij de club. Justitie heeft vorige maand vanwege valsheid in geschrifte en belastingontduiking twaalf maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, tegen Aalbers geeist. De uitspraak is enkele maanden uitgesteld omdat de rechtbank eerst nog getuigen wil horen.

De Duet Group heeft voor het multifunctionele stadion en Vitesse 50 miljoen euro over. Voor het stadion is 24 miljoen bestemd; met het resterende bedrag moet Vitesse schuldenvrij worden gemaakt en de huidige huurder van het Gelredome worden uitgekocht. Een woordvoerder van de gemeente Arnhem bevestigt dat de Duet Group een bod op het stadion heeft uitgebracht, maar zegt dat hierbij de naam van Aalbers niet is genoemd. Er hebben zich bij de gemeente minimaal vier partijen gemeld die het Gelredome willen overnemen. De gemeente heeft het stadion en de omliggende grond in 2003 voor 23,9 miljoen euro gekocht en een lening van 5,4 miljoen euro aan het noodlijdende Vitesse verstrekt. De gemeente heeft formeel niets te zeggen over Vitesse. De aandelen van de voetbalclub zijn in handen van een stichting.